De orthodontie is een deelgebied binnen het domein van de tandheelkunde en wordt in de Amaliakliniek uitgeoefend door een tandarts die gespecialiseerd is in orthodontie.
Heel wat patiënten roepen de hulp in van de orthodontie omwille van esthetische redenen: ze willen een mooi gebit en een harmonisch gezicht. Wanneer de tanden niet netjes in de rij staan en boven- en ondergebit niet goed op elkaar passen, kan de tandarts/ortho specialist helpen om de tanden mooi op de juiste plaats te zetten. Voor een goed resultaat kunt u het beste de bovenkaak en  de onderkaak corrigeren om een goed passend geheel te krijgen.

Bij jonge kinderen is soms al te merken dat de boven- of onderkaak een foute groei vertoont. De kaakbeenderen kunnen te snel of te traag of in de verkeerde richting groeien. De tandarts/ ortho specialist zal dan met behulp van aangepaste beugels proberen de afwijkende groei tegen te gaan en waar mogelijk te corrigeren.
Scheve tanden kunnen het ook moeilijk maken om het gebit goed te poetsen, waardoor er makkelijker tandbederf en tandvleesontsteking ontstaat. Ook hier biedt de orthodontie zeker een uitkomst.

Meer en meer beginnen ook volwassenen met een orthodontische behandeling. Indien nodig kan een orthodontische behandeling gecombineerd worden met een chirurgische kaakcorrectie of/en een prothetische tandverzorging.

Een juiste leeftijd om voor het eerst bij de orthodontist langs te komen staat niet echt vast. Vaak zal je eigen tandarts je doorverwijzen vanaf wanneer hij/zij het nodig acht. Wij  raden aan om je kind eens te laten onderzoeken rond de leeftijd van 7 à 8 jaar.  Wanneer je voor het eerst voor advies bij ons komt zullen we kijken of je een beugel nodig hebt. Er wordt gecontroleerd op verkeerde gewoonten (duimen, lipzuigen, verkeerd slikken).

Je kan op deze site naast algemene informatie ook specifieke informatie vinden over poetsinstructies voor orthodontiepatiënten, het verloop van een orthodontische behandeling en de apparaten die hierbij gebruikt kunnen worden. Waarschijnlijk zit jouw apparaat er bij en kom je er wat meer over te weten.

Voordat u met een orthodontische behandeling begint vraagt u even na bij u verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Welk percentage vergoed wordt en welk totaalbedrag maximaal in het pakket zit. Heeft u nog vragen mail ons gerust:  ortho@amaliakliniek.nl

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×