Sommige ernstige afwijkingen van het gebit en van de kaakbeenderen kunnen niet uitsluitend met orthodontische of orthopedische middelen behandeld worden. Soms is de afwijking te groot om alleen met een beugel te behandelen of kan de groei zo ongunstig verlopen dat het effect van orthodontische apparaten onvoldoende is. Wanneer de patiënt volwassen is en niet meer groeit, zijn de mogelijkheden van een orthodontische behandeling eveneens beperkt en is het mogelijk dat het dragen van een beugel niet volstaat om het probleem op te lossen. Sommige orthodontische behandelingen kunnen ook negatieve invloed hebben op het uiterlijk van het gezicht.

In deze omstandigheden kan kaakchirurgie( een operatieve correctie van de stand van de onder-en/of bovenkaak) een oplossing bieden. Hierdoor bereikt men ook een verbetering van het uiterlijk. Bij de behandeling zijn je ortho specialist en de kaakchirurg betrokken. Deze behandeling wordt dus in teamverband voorbereid en uitgevoerd. Voor specifieke informatie over de operatie zelf kun je terecht bij de kaakchirurg.


Deze behandelingen zijn gebonden aan een minimum leeftijd die bereikt wordt wanneer je uitgegroeid bent. Zo kan het soms noodzakelijk zijn een behandeling bij een kind uit te stellen als men een leeftijd bereikt van 17 - 18 jaar om dan zowel de orthodontische als ook de chirurgische behandeling in een keer door te voeren.

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×