Door afdrukken te nemen krijgt je orthodontist echter heel wat noodzakelijke, waardevolle informatie. Van deze afdrukken worden gipsmodellen gemaakt.

orthodontie amalia 1

De modellen zijn een exacte kopie van je gebit. Aan de hand van deze modellen bestuderen wij de stand van je tanden en kaken en beslissen we welke beugel je krijgt.

orthodontie amalia 3 orthodontie amalia 3

Een OPG of een orthopantomogram is een speciale röntgenfoto waarop al je tanden te zien zijn. Aan de hand van deze foto's kunnen we problemen zoals ontbrekende tanden opsporen.

orthodontie amalia 4

Ook wordt er een schedelfoto (RSP) gemaakt om de stand van de kaken te bekijken.  Hierop wordt dan een berekening gemaakt.

orthodontie amalia 5
   
Gewone foto’s
Met plastic haakjes hou je zelf je wangen opzij zodat onderstaande foto's van je tanden gemaakt kunnen worden. Ook worden nog 3 foto's gemaakt van je gezicht. Je kunt de foto's vergelijken met pasfoto's. De foto's die wij maken zijn bedoeld om
•    zowel de begin- als de eindsituatie vast te leggen, zodat het verschil voor en na de orthodontische behandeling beoordeeld kan worden.
•    te worden gebruikt bij de analyse (studie) van de invloed van de positie van de tanden en de boven- en onderkaak op het gezicht.

orthodontie amalia 6 orthodontie amalia 6 orthodontie amalia 6

orthodontie amalia 6 orthodontie amalia 6

3d foto (cbct)

Aan de hand van deze bijkomende 3 D röntgenfoto's, CBCT ( cone beam computer tomografie) kunnen we je hoofd, je kaken, je tanden en je luchtwegen  in 3 D bekijken. Deze informatie is in moeilijke orthodontische behandelingen noodzakelijk om te bepalen of en waar er overtollige tanden zitten, of er tanden verstopt zitten achter andere tanden en of er tanden in de kaak scheef liggen en waar ze precies liggen. Ook bij problemen met de luchtwegen en de kaakgewrichten is zo’n foto van belang. Zo kan beter beslist worden of er tanden getrokken moeten worden en of dat bij de tandarts of in het ziekenhuis bij de kaakchirurg moet gebeuren en welke apparaten voor jouw behandeling geschikt zijn.

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×