Een vast apparaat is, zoals de naam zegt, vast in de mond bevestigd en kan niet door jezelf worden uitgenomen. Het bestaat uit veerkrachtige draden die vastgehouden worden door het plaatje(bracket). Op de achtertse kiezen worden meestal bandjes geplakt. En op de voorste tanden plaatjes ( brackets). Het plakken van een plaatjesbeugel doet geen pijn maar vraagt wel wat tijd.

In het begin van de behandeling en vaak ook na het aanspannen van de beugel kunnen je tanden en kiezen gevoelig worden en lijken ze zelfs een beetje los te staan. Dat is heel normaal en de pijn verdwijnt vanzelf na een paar dagen. De tong en wangen kunnen in het begin wat irriteren. Hiervoor krijg je wax mee van de ortho.
Je moet 1 keer per maand op controle komen.

Elastieken dragen

Tijdens de behandeling worden vaak elastieken gebruikt. De elastieken leveren de kracht die nodig is om tanden te verplaatsen. Het is daarom erg belangrijk dat ze worden gedragen volgens de instructies die je krijgt. Een tot twee keer per dag kun je de oude elastieken vervangen voor een nieuw setje. Je krijgt daarom genoeg voorraad mee naar huis. Als  de elastieken bijna op zijn moet je dat tijdens de controle aangeven.

Orthodontie is een prima methode om je zelfbewustzijn te verhogen, de tandheelkundige gezondheid te verbeteren en om een lach te creëren die je kunt delen met iedereen die je ontmoet. Vandaag de dag maakt een nieuwe techniek, de “self-ligating brackets” ( blokjes met deurtjes), orthodontie een minder tijdrovende behandeling die bovendien veel comfortabeler is dan voorheen. We willen je hiermee uitleggen wat dit systeem te bieden heeft. Je zult versteld staan van de snelheid waarmee je nieuwe lachlijn zich begint te ontwikkelen. En aan het eind is er een perfecte lachlijn, waar je een leven lang plezier van hebt.

vaste apparatuur 1 vaste apparatuur 2

Aanvang van de behandeling 6-9  maanden na aanvang van de behandeling

De traditionele manier van behandelen omvat het inbinden van draden met kleine elastiekjes of stainless steel draadjes. Deze nieuwe bracket heeft een soort schuifslot dat de draad vast houdt, waardoor er meer vrijheid van bewegen is voor de tanden. Hierdoor is er nauwelijks of geen pijn meer en kan de totale behandelduur verkort worden.
                                                
De bracket gesloten

Door dit schuifmechanisme kunnen we high-tech draden en kleine krachten gebruiken. Dit betekent minder druk op de tanden en meer comfort! Daarnaast betekent dit mechanisme een snellere behandeling wanneer je dit vergelijkt met de conventionele brackets. Deze geringe krachten zijn biologisch compatibel en dat betekent dat ze met het lichaam meewerken i.p.v. er tegen in.

Hier een mooi voorbeeld van wat er met een plaatjesbeugel bereikt kan worden. 

Voor

orthodontie amalia 6 orthodontie amalia 6 orthodontie amalia 6

orthodontie amalia 6 orthodontie amalia 6

Na

vaste apparatuur 6 vaste apparatuur 7 vaste apparatuur 8

vaste apparatuur 9 vaste apparatuur 10

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×