U heeft interesse in een narcose behandeling bij de Amalia Kliniek

Om u een zo goed mogelijk inzicht te geven in onze werkwijze hebben wij het allemaal zo goed mogelijk voor u samenvat.

Uw behandeling bij de Amalia Kliniek

Wij realiseren ons dat het ondergaan van een tandheelkundige behandeling onder narcose geen alledaagse gebeurtenis is. Daarom zullen de medewerkers van de Amalia kliniek er alles aan doen om u op uw gemak te stellen en te informeren over wat er komen gaat.

Voordat u een behandeling kunt ondergaan onder narcose zult u eerst voor een intake afspraak  moeten komen. Op die dag wordt gekeken of u  bij ons onder narcose mag worden gebracht (medisch risico), welke behandeling u nodig heeft, en welk angsttraject gevolgd gaat worden. Ook krijgt u antwoord op al uw vragen. Op deze dag zal nog geen behandeling/ narcose plaats vinden.

De Intake

Bij aankomst in de kliniek krijgt u eerst een aantal vragenformulieren. Kom 10-15 min. voor uw afspraak om deze in te vullen. Er zullen gesprekken plaatsvinden met een angstbegeleider, de tandarts en het anesthesie/ narcose team. Trek hier ruim de tijd voor uit.

Niet iedereen komt in aanmerking voor narcose. Heeft u o.a. een te hoge BMI ( body mass index) mogen wij u hier niet behandelen volgens de richtlijnen van de nederlandse vereniging van anesthesiologen.

Introducerend gesprek met angstcoach/ psycholoog

Allereerst zal er een kort introducerend gesprek plaatsvinden met een angstbegeleider. U vult van te voren een angstscore lijst in. Hierbij vragen wij naar de reden van uw komst en wat uw knelpunten en/of angsten zijn. Misschien heeft u in het verleden wel een nare ervaring gehad bij de tandarts of ziet u op tegen de behandeling. Ook vragen wij naar uw wensen, andere eventuele angsten of belemmeringen en problematiek, zodat wij hier rekening mee kunnen houden in het opstellen van het angsttraject. Een narcose behandeling helpt u niet van uw angst af, maar zorgt wel voor een gezond gebit. Graag willen we met u aan de slag en een traject uitstippelen om de angst weer de baas te worden, zodat u met een beter gevoel weer naar uw tandarts gaat.

Intake gesprek tandarts

Vervolgens heeft u een gesprek met 1 van onze tandartsen. Hij/ zij kijkt in uw mond met alleen een spiegeltje. Hij/zij maakt indien nodig een röntgenfoto en vraagt wat uw wensen zijn. Vervolgens zal hij/zij met u de behandelmogelijkheden bespreken, een behandelplan opstellen en u een vrijblijvende offerte maken. Schrijf eventuele vragen die u heeft thuis op, zodat u door de spanning deze niet vergeet te vragen.

Intake gesprek met de anesthesiemedewerker of verpleegkundige

Tijdens het intake gesprek met de anesthesiemedewerker of verpleegkundige, krijgt u alle informatie en instructies betreffende de narcose. Samen met u nemen we de medische vragenlijst door. Tijdens dit gesprek zal ook uw bloeddruk, het zuurstofgehalte in het bloed en de pols worden gemeten.

Bent u 55 jaar of ouder of is er een medische indicatie, dan dient u via uw eigen huisarts ter controle een ECG*(hartfilm) te laten maken. Dit ECG dient u mee te nemen op de dag van het intake gesprek. Hier zal het met de anesthesioloog worden besproken.

U kunt na deze gesprekken een narcose afspraak laten inplannen**.

(** Soms kan er nog niet meteen een narcose afspraak ingepland worden. Wij willen dan nog medische gegevens hebben, voordat een anesthesioloog akkoord kan geven. Dit kunnen gegevens van de huisarts zijn of van een specialist uit het ziekenhuis of evt. nog nader onderzoek.)

BMI

  • Geef bij het maken van een  intake afspraak aan wanneer uw BMI  boven de 30 is. Is uw BMI 40 of hoger dan kan behandeling helaas niet onder narcose plaatsvinden. U zult dan eerst moeten afvallen.
  • Is uw BMI tussen de 30 en 40 dan zal gekeken worden naar uw verdere algehele gezondheidstoestand alvorens de anesthesioloog akkoord geeft voor narcose.

Veel gestelde vragen:

Moet ik een verwijzing hebben?

Nee, uw hoeft geen verwijzing te hebben. Bent u echter wel verwezen, neem dan de verwijsbrief mee, eventueel met recente röntgenfoto’s

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×