Missie

De bestaansreden van de Amalia Kliniek is om mensen van alle soorten rassen, religies en afkomst te helpen met hun Tandheelkundige en Mondzorg problemen. Wij leveren goede zorg en excellente service aan onze cliënten. Hiervoor organiseren wij alle kennis en specialisatie die nodig en gevraagd is binnen één organisatie.

Visie

De Mondzorg bevat vele aspecten die voor een klant meestal binnen verschillende organisaties gezocht moet worden. Dit is niet wenselijk. Hierdoor ontstaan vaak onnodige verwijzingen en daardoor ook vaak onnodige kosten, waarbij niemand de verantwoordelijkheid op zich neemt.

De Amalia Kliniek neemt deze verantwoordelijkheid wel op zich!!

Wij organiseren alle aspecten van de Mondzorg binnen onze organisatie of binnen organisatie onderdelen waarmee wij nauwlettende samenwerking hebben. Dit kan betrekking hebben op het laten vullen van een gaatje maar ook op het laten maken van een prothese of het laten plaatsen van implantaten. Alle zorg vindt u binnen de Amalia Kliniek.

Een innovatief totaalconcept met niet alleen tandartsen maar ook kaakchirurgie, orthodontie, implantologie, tandtechniek, angstcoaches, psychologie, esthetische tandheelkunde, kindertandheelkunde, logopedie, anesthesie, mondhygiëne, parodontologie en prothetiek. Zoals u ziet, kijken wij graag naar u als totaal, als mens, en niet alleen naar een tand met een gaatje. 

Ongeveer 750.000 Nederlanders hebben enige vorm van angst voor de tandarts, hetgeen resulteert in het niet frequent laten controleren van hun gebit. De Amalia Kliniek biedt hiervoor een stepped-care model aan waarbij we altijd proberen om de best passende vorm van zorg per klant in te zetten. Er wordt altijd eerst geprobeerd om middels angstbegeleiding alsnog de reguliere Mondzorg te kunnen verlenen. Indien dit niet lukt om welke reden dan ook, kan de keuze gemaakt worden (altijd in samenspraak met de klant) om een lichte vorm van sedatie in te zetten. Als ook deze vorm van hulp onvoldoende blijkt te zijn om te komen tot de gewenste zorg, kunnen we altijd kiezen voor het laatste redmiddel: behandelen onder algehele anesthesie. Op deze manier proberen wij altijd te komen tot een op maat opgesteld behandelplan, waarbij de zwaarste vorm van behandeling pas als laatste wordt ingezet.

Als laatste is het vooral van belang om te noemen dat voorkomen altijd beter is dan behandelen. Het is wetenschappelijk bewezen dat er een duidelijke daling wordt gehaald van gaatjes bij kinderen onder de 18 jaar, wanneer zij preventieve programma’s volgen. Dit kan zelfs oplopen tot dalingen van 35-40%. De Amalia Kliniek heeft hiervoor o.a. mondzorgkundigen opgeleid in de “Gewoon Gaaf” methodiek, welke een erkende methodiek in Nederland is. Door o.a. ouders bij de behandeling te betrekken en jongeren vooral zelf te motiveren en te leren om hun eigen mond gezond te houden, is er een duidelijke gezondheidswinst te behalen!

Een andere methode is de Johhny joker methode, waarbij kinderen gemotiveerd worden hun poets gedrag te verbeteren op een speelse humoristische manier.

Voor volwassenen is de preventieve zorg net zo belangrijk. Bij de halfjaarlijkse controle combineren we de afspraken met de preventie assistente of mondhygiëniste, zodat de aandacht m.b.t. de preventieve mondzorg uitgebreid aan de orde komt en u zelf over de middelen beschikt om uw gebit te onderhouden.

Wij behandelen uitsluitend op afspraak

  • afspraak@amaliakliniek.nl
  • 045-5416557 van 8.30u tot tot 17.00u (doorlopend).
  • Houdt u ID-bewijs, paspoort en ziekenfondspasje bij de hand 
zodat wij u gegevens makkelijk kunnen invoeren. Indien u uw afspraak niet kunt nakomen, 
dient u deze ruim 24 uur van tevoren af te zeggen, 
anders zijn wij genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen.
×

Amaliakliniek in the picture

Bekijk de videospecial op L1 met Amalia Kliniek in de hoofdrol

 

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×